publiek

Van binnentuinen tot huisvesting in Den Haag Zuidwest: met welke onderzoeken is de Scriptiewerkplaats bezig?

stakeholders en studenten op de kick-off meeting

 

Bachelor en master studenten van Leiden, Delft en Erasmus, stonden 28 maart voor een belangrijk publiek. Stakeholders uit Den Haag Zuidwest, waaronder Haagwonen en GGD Den Haag, kwamen samen in de locatie “Creative Muslim Club” - het pand van goede partner en Scriptiewerkplaats alumni Ruşen - om te luisteren naar onze studenten.

Max Oldenburger, Msc student: “Het was fijn om in vijf minuten ons onderzoek te pitchen. De feedback van stakeholders gaat mij helpen om kritischer te kijken hoe ik mijn onderzoek straks ga vertalen naar een communicatieproduct. De verschillende insteken van andere studenten waren ook leerzaam om te zien, omdat mijn eigen onderzoek heel anders ingericht is.”

Max Oldenburger geeft zijn presentatie

 

De dag was gevuld met korte pitches van studenten die hun scriptie schrijven in Den Haag Zuidwest. Op levendige wijze vertelden zij over hun onderzoeksvraag- en doel. Achteraf was er ruimte voor vragen, waardevolle feedback en discussie. Door studenten in de wijk te laten presenteren over hun scripties, proberen we iedereen op de hoogte te houden van de actuele onderzoeken.

Bovendien weet niemand beter wat er speelt in de wijk, dan inwoners en stakeholders die er iedere dag rondlopen. Hun feedback en sturing is voor studenten van de scriptiewerkplaats dan ook onmisbaar.

Marisa Kok, van Haagwonen: “Het was ontzettend leuk om kennis te maken met de studenten. Het is heel bijzonder dat ze van diverse disciplines komen en uit landen van over de hele wereld. Dit zal een goede toegevoegde waarde zijn voor de uitkomsten van hun onderzoeken. We kijken met volle vertrouwen (en nieuwsgierigheid) uit naar de slotbijeenkomst!”

Benieuwd naar de resultaten van onze jonge onderzoekers? Kom dan naar onze slotbijeenkomst in juli; aanmelden kan via deze link. In de zomer is er de mogelijkheid om de studenten te spreken over de uitkomsten van hun onderzoek. Dit in vorige jaren succesvolle en leerzame event vindt plaats op 10 juli. We zien jullie graag dan!

Wil je nu al een kijkje nemen naar de thema's die in de lopende onderzoeken behandeld worden? Een overzicht van de onderzoeksvragen vind je hier.

Bij vragen kan er gemaild worden naar i.rink@bb.leidenuniv.nl 

Foto's door Charlie Dröge