co creatie sessie

Studenten van LDE, Haag Wonen en bewoners van Moerwijk slaan de handen ineen

Haag Wonen had een brandend vraagstuk: wat te doen met het Buurtvrouwenhuis in de Grovestinsstraat? Dit ooit bruisende buurtcentrum leek zijn beste tijd gehad te hebben. De scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest wist ze te koppelen aan Reinout Kleinhans en Caroline Newton, professoren aan de Technische Universiteit Delft.

Studenten van het vak "Social Inequality in the City,  Diversity and Design" kregen als taak om plannen te bedenken voor het Buurtvrouwenhuis. Het gebouw moest in een nieuw jasje worden gestoken, maar het was voor alle partijen belangrijk dat de bewoners betrokken werden bij dit proces. Tijdens drie co-creatie sessies op locatie, gingen onze studenten in gesprek met bewoners uit de buurt.

Zofia Mencwel, Master student: “Students came up both with overarching visions as well as very particular and detailed interventions that should be implemented to embody that, such as improvements for accessibility (ramps, staircases, bathroom facilities), aesthetical remaking for an appealing, cozy and welcoming space, functional improvements for a possibility to organise different kinds of activities for locals, as well as operational suggestions for a smoother running of the centre. The reception of the presentations felt positive, with various questions asked by Haag Wonen members and expressed impact and impression that the student's ideas made on them.”

studenten presenteren

Onder het genot van warme catering, verzorgd door Jacky Stüger en Mayura Thawornpradit, rolde de ideeën en behoeftes van omwonenden over tafel. Begin april hebben de studenten in groepen hun plannen voor het buurthuis gepresenteerd op de TU Delft.

Ernie Dalu, Haag Wonen: “Vruchtbare samenwerking met de LDE studenten, inspirerend en het nodigt uit voor een vervolgtraject!”

Het proces stopt echter niet op de Universiteit, want dit project draait natuurlijk om de mensen die willen genieten van het Buurtvrouwenhuis! Om die reden zijn wij blij om aan te kondigen dat er een Open Huis plaatsvindt op 2 mei, van 14:00-19:00 op de Grovestinsstraat 7.

Iedereen is welkom om binnen te lopen en de plannen van onze studenten te komen bekijken. Er kan hier gestemd worden op alle ideeën, zodat Haag Wonen aan de slag kan met de opknapbeurt. Er zijn hapjes en drankjes, activiteiten voor de kinderen en je kan plantjes komen planten.

Zien we je dan? Loop gezellig langs om deze fantastische samenwerking te komen bekijken.

Klik hier voor alle informatie over het Open Huis